Da rođenje ženskog djeteta ne obraduje kao rođenje muškog, nažalost je i dalje realnost kod u velikom dijelu Srbije. Postoje mnogi odgovori na ovo, a jedan korisnik Tvitera je svojom objavom uvjerio mnoge kako se neke stvari još uvijek nisu promijenile, te da neće skoro. On je u svojoj objavi napisao kako se uopšte nije radovao kada je dobio kćerku: “Pa ja iskreno nisam bio sretan kada mi se kćerka rodila. Naravno, napravili smo slavlje reda radi, ali to nije bilo to. Jednostavno nema veće sreće nego kada se budući naslkednik rodi, zdrav, prav momak”, napisao je korisnik društvene mreže Tviter, za kojega se mnogi nadaju da je samo htio da se našali te da skrene pažnju na sebe. Nije trebalo dugo da dobije i adekvatne odgovore na ovu svoju objavu:

“Vi ste najvjerojatnije imali jako loše roditelje ili neku traumu u djetinjstvu kada ste ovoliko hrabri u svojoj gluposti. Jadni Vaši unuci, zlo će tinjati u njima prema ženama, ljubi ih djed”, komentarisla je jedna je vidno zgrožena pripadnica ljepšeg pola.- “Jedva čekam ovakvu rečenicu uživo da čujem od nekog bilmeza, ovo ovakvo trabunjanje duhovno i mentalno isušenog čovjeka na Tviteru je samo očajničko traženje pažnje”, prokomentarisala je u sličnom stilu druga žena, a nakon toga se nastavio čitav niz sličnih komentara: “Samo da je zdravo, nebitno da li je žensko ili muško”, “A tebe je rodio muškarac? Nadam se da će te se kćerka odreći, ako već nije”, “Mnogo ste grješni”, su samo neki od komentara, a među onima koji su osudili ovu izjavu je bilo i muškaraca.

Da postoji i muška podrška ženama kod ovakvih priča pokazuje i ovaj komentar koji možda ukazuje i nagovještava neke bolje dane po ovom pitanju, u kojem će se na djecu gledati jednako:

“Jako sam sretna, Stojane, što u Srbiji lagano stasava jedna civilizovanija, normalnija i inteligentnija muška populacija. Čini nam se da ih nema jer budale poplaviše medije ali ima ih. A ti i tebi slični idete na smetlište istorije gdje i pripadate”, dodala je još jedna ženska osoba, očigledno aludirajući da Srbija ima i džentlmene i muškarce koji djecu ne dijele na ovakav užasan način, samo nisu glasni kao primitivci.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here