Ako imate probušene uši, sigurno ste osjetili neugodan miris kada ste skidali naušnice. Čak i ako ne osjetite miris, mora da vas je taj dio svrbio. Ovaj problem pogađa većinu žena.

To su izumrle stanice, masna kosa ili proizvodi za njegu lica. Sve se to počne osjećati jer postoje bakterije. Slično se događa i na drugim dijelovima tijela.

Počnite s neutralnim sapunom, očistite i uklonite svu mrtvu kožu. Ako su uši nadražene, dodajte malo antibakterijskog sredstva, a možete nanijeti i kremu.

Čak i ako niste osjetili neugodan miris, vjerojatno znate osjećaj svrbeža i nakupljenu smećkastosivu šljamu koja se uhvati u stražnji dio rupice na ušnoj resici.

To je gomila mrtvih stanica, masnoće i bilo kojeg proizvoda za njegu kose ili lica koji završava u području ušne resice. Dakle – pomiješajte te tri ili četiri stvari. Sve se pretvara u zelenkasto-smeđi scrum i počinje se osjećati jer je bakterija sve više. Zapravo, slična stvar se događa i na drugim dijelovima tijela, ali vi to ne primjećujete na isti način. Kada ne radite redoviti piling lica, pore vam se začepe i koža vam se masti, a kada to ne radite petama i ne skidate mrtvu kožu s stopala, pete pucaju i izgledaju ružno.

Ista stvar se događa i s vašim ušima, samo u kombinaciji s masnoćom s tjemena i iz ušiju. Ovu zonu je malo teže očistiti pa se nakuplja. Svatko tko je probušio uši doživjet će to barem jednom, ali postoje ljudi koji su pod većim rizikom. Ako ste upravo probušili uši, a rupe su tek zacijelile, moguće je da će vaše tijelo i dalje reagirati na novu ranu stvaranjem dodatnih stanica kože.

Advertisement