Prije 5 minuta udario je novi zemljotres, panika u čitavom regionu: Snimci iz zraka pokazuju sav užas, sve je razrušeno (Video) - Lifesytledom

Prije 5 minuta udario je novi zemljotres, panika u čitavom regionu: Snimci iz zraka pokazuju sav užas, sve je razrušeno (Video)

Prilikom trajanja masovne potrage spasilaca za preživjelim, snažni i katastrofalni zemljotres, jučer je opet pogodio Albaniju te se zemlja i dalje trese i ne miruje.

Prema istraživanjima Euromediteranskog seizmološkog centra, novi zemljotres je Albaniju pogodio u večernjim satima to jeste u 18:11 h koji je pedeset kilometara sjeverozapadno od Tirane.

Kako izvori tvrde, potres je bio jačine od 3,4 stepena po Rihteru te je epicentar bio na dubini od 12 kilometara.

Da vas još jednom podsjetimo, Albanija je jučer u jutarnjim satima pogođena katastrofalnim potresom, magnitude od 6,4 stepena po Rihteru te je prema zadnjim informacijama najmanje 30 osoba stradalo dok povrijeđenih osoba ima više od 600.

Nema podataka koliko još osoba je ostalo pod ruševinama a koliko ukupan broj stradalih osoba. Najteže pogođena područja ovog zemljotresa su Drač i Tiran. Dok su građani Albanije još uvijek u šoku od posljedica zemljotresa, podsjećamo vas, da postoji pozitivna vijest među građanima Albanije a to je ono što je najviše zaintrigiralo javnost, da su 20 minuta nakon zemljotresa u jutarnjim satima rođene dvije bebe koje su blizankinje. Tu vijest nam je potvrdila ginekologinja Anike Dokle, te je odmah  objavila na društvenim mrežama. Ono što je zanimljivo jeste da se  jedni od komentara na društvenim mrežama kreće, da su te bebe blizankinje koje su rođene 20 minuta nakon zemljotresa postale najbolji simbol kontinuiteta života.

Categories: Najnovije

Leave A Reply