Ivana L. zgrozila se kada je ugledala mladu devojku (8) koju je Uroš Pašajlić (38) držao zarobljenu u svom stanu nepoznato vreme. Djevojka je bila nevjerovatno mršava, a odjeća joj je visila sa mršavog okvira. Pašajlić je optužen da je počinio nasilnička djela kako prema djevojci tako i prema svojoj partnerki Ivani, koju je i fizički zlostavljao. Ivana je prijavila nasilje vlastima, što je dovelo do otkrivanja nehumanih uslova života djevojčice i gladovanja.

Žena je tužilaštvu ispričala okolnosti njenog prvog susreta sa mladom devojkom, dajući im detaljan prikaz događaja.Ivana, koja je svjedočila u tužilaštvu, pretrpjela je ekstremno fizičko zlostavljanje od strane partnera. Ne samo da ju je zatvorio u njihovu rezidenciju, već je i podvrgao okrutnom postupanju. U martu ove godine Ivana je skupila hrabrost da pobjegne od svog mučitelja i zatraži pomoć od nadležnih. Tokom interakcije sa policijom, ona je podijelila svoje strahovanje da je nasilnik ostavio mladu djevojku samu na nepoznatoj lokaciji.

Ivana L. prvi put se susrela sa osmogodišnjom djevojčicom 2019. godine. Tužilaštvu je prijavila da je izgled djevojčice bio značajno drugačiji tokom ovog prvog susreta u odnosu na vrijeme kada su je vlasti otkrile zatvorenu u kadi.Dete je 2020. sa Ivanom boravilo tri nedelje u Borči i činilo se da mu je dobro. Međutim, kada se dete vratilo Urošu, on je optužio Ivanu da je detetu isprala mozak jer je stalno tražila majku koju je identifikovala kao Ivanu. Uprkos tome, Ivana je nastavila da pokušava da vidi dete pozivajući Uroša na ručak. Posljednji put Ivana je dijete vidjela prije tragičnog incidenta u ljeto 2020. godine kada ju je odvela u park, što je Uroš kritikovao kao grešku.

Verovao je da samo on i njegova tetka mogu da brinu o detetu i da je Ivana previše meka. Ivana je otkrila i da ju je Uroš kritikovao što nije imala kontakt sa drugom decom iz doma u kojem je devojčica boravila, za šta je smatrao da je važno za njen razvoj. Uprkos Uroševim kritikama, dete se sa Ivanom u parku ponašalo normalno.Razlika kod djevojčice je bila značajna, jer je otkrivena u teškom stanju nakon što je pronađena u kadi, nesposobna da komunicira.Ivana Uroš iznijela je na vidjelo slučaj nasilja koji je doveo do otkrivanja slučaja.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here