Najvjerovatnije niste znali, ali ako ne nosite gaćice, makar i povremeno, dajete svojoj vagini veliku šansu da se odmori. Novinarka Carolyn Steber odlučila je prestati nositi donje rublje, a zatim je za portal Bustle napisala što je od nje naučila. Kako kaže, odmah se osjećala ugodnije i slobodnije. I što je najvažnije, shvatila je i koliko je dobar život bez gaćica.
Problem s rubljem, pogotovo ako je izrađen od sintetičkog materijala, je taj što on ne cirkulira zrak u intimnom području i vjerojatnije je da stvara gljivice.
U slučaju da bilo koja infekcija pogodi vašu žentvenost, s obzirom na protok zraka bez gaćica, lakše i brže će se riješiti bilo koje bakterije. Vježba uzrokuje trenje između ruba gaćica i kože, uzrokujući rane i osipe. Carolyn savjetuje da pokušate raditi trening bez gaćica i tvrdi da ćete odmah osjetiti veliku promjenu na bolje.


Ako ne nosite gaćice, čak i povremeno, vašoj vagini dajete priliku da se odmori od kemikalija koje se nakon pranja zadržavaju. Deterdžent i omekšivač mogu nadražiti osjetljivu kožu, tako da je uvijek dobra ideja malo odmoriti od svega. Sama pomisao da ste “slobodni” po tom pitanju pojačaće vaš libido i biti vidljivo opušteniji s partnerom u krevetu. Međutim, to je dobro samo ako se osjećate privlačno bez gaćica, napominje novinarka.

Gaćice se često uvlače i propadaju na neugodna mjesta prilikom hodanja, zbog čega se možete osjećati otužno. Hodati bez donjeg rublja je prokleto dobar osjećaj, zaključuje Steber.

Preporuke