Vlasta Velisavljević je poznati srpski glumac , koji je preminuo danas u devedeset petoj godini života , nakon što mu je dokazana infekcija korona virusom. Vlasta Velisavljević je bio legenda srpskog glumišta, a preminuo je danas iako su se mnogi građani molili za njegovo zdravlje i da preživi i ovo kao što je sve do sada.

Nakon što je došlavijest da je morao biti hospitalizoran zbog infekcije i teže kliničke slike , svi smo bili zabrinuti i tužni , ali sa drug strane je postajaa nada da će njegov dobri i pozitivni da će ipak uspjeti da pobjedi i ovu životnu prepreku.;Međutim njegovo se stanej pogoršavalo iako su se doktori lavovski borili da ga spase , na kraju nisu uspjeli.

Naime on je svom 95 godina dugom životu već preživio i uspio da izađe kao pobjednik iz brojnih situacija. Bio je mladić za vrijeme drugog svjetskog rata , preživio je epidemiju velikih boginja tj. variole vere , bombardovanje Beograda 99 godine. Ali ipak ovu pošat nije uspio pobijediti. Bio je dobri duh glumišta , jedna draga i pozitivna osoba , prirasla srcu svim kolegama. Iako je imao dug i bogat život , ne možemo da ne žalimo to što nas je napustio i jedan ovakav čovjek. Neka ti je laka srpska zemlja , legendo.

Epilog početka ove godine je težak i tužan , izgbili smo mnoge nama drage ljude , poznate ličnosti koje su obilježile jedno vrijeme ljubavi mira , velikaimena i legende svojih branši , nažalost taj se crni niz ne završava nego se nastavlja iz dana u dan. MOžemo se samo nadati da će se jednog dana sve umiriti i stati.