Kada je situacija sa pandemijom korona virusa u pitanju i kada je u pitanju situacija u regionu, vidimo da je ona više nego ozbiljna, a naročtio se to vidi  u Srbiji, gdje dolazi do velikog porasta broja zaraženih osoba, a slijedom toga Krizni štab je najavio uvođenje nekih novih mejra, jer dosadašnje mjere nisu donijele nikakve rezultate.

Iz kriznog štaba su naveli kako one mjere koje su bile na snazi tokom ljeta a to je držanje distance i razne druge mjere, ne piju vode, a doktor Predrag Kon je naglasio kako ljudi generalno ne pridržavaju tih mejra, a to upravo dokazuje to kakvu imamo situaciju sa brojem zaraženih osoba.

Obzirom dsa broj zaraženih iz dana u dan raste Krizni štab i Vlada Srbije odlučili su da uvedu neke nove mejre, a to su mjere koje će zasigurno uticati na svo stanovništvo.

Naime, kako saznajemo došlo je do uvođenja novih mjera  to je ograničavanje tj skraćivanje rada ugostitljskih objekata, kafića, klubova i tako dalje, a do je da svi oni mogu raditi do 21.

Kako saznajemo pod ovu mjeru na spadaju apoteke, dostave hrane, benzinske pumpe, i djelatnici privrednog sektora koji rade u trećim smjenama.

Odluka bi trebala da stupi na snagu od sutra tačnije od 17. novembra, i trajat će 14 dana, a kasnije će biti uvedene revizija da se vidi da li je to donijelo ikakvo poboljšanje, a ukoliko ne bude vjerovatno će se to produžiti na još 14 dana.

Isto tako zabrana kretanja se ne planira uvoditi, a ukoliko bude bilo potrebe ni ta mjera nije isključena.

Vaš komentaR?

Preporuke