Na novom sastanku kriznog šta adonesene su nove mjere , one podrazumijevaju zatvranje , jer veliki porast oboljelih uprkos vakcinacji koja je dosta rapidnija nego u mnogim država regiona , crne su brojke i dalje u porastu , sve je veći broj zaraženih ,oboljelih ali i umrlih. Stoga je krizni štab donio nove mjere , te mjere podrazumijevaju zatvarnje svih objekata , prodavnica i slično osim onih koje se bave prodajom prehrambenih produkata i lijekove te benzinske pumpe , će biti toga pošteđeni.

 

 

Sa druge strane zaključci kriznog štaba se odnose i na to da se rapidno mora pronaći rješenje za one grane koje trpe enormno velike gubitke zbog trenutačne situacije. To su u najvećoj mjeri , restorani diskoteke , fotografi i  estradni umjetinici , stoga je sa njim najavljen sastanak kako bi se pokušalo pronaći neko rješenje za njihvu situaciju , jer kako premijerka navodi niko ne smije ostati oštećen u tolikoj mjeri , a svi u vladi su svjesni koliko je ovo veliki udarac za privredu i privrednike Srbije. Ovo zatvaranje će trajati nešto manje od sedam dana i struka se nada da će uroditi plodom.

 

Te da će se broj zaraženih smanjivati barem postepeno , u međuvremenu se još uvijek provodi vakcinacija po ranije predviđenom planu i rasporedu  , jedan je određeni broj građan već i revakcinisan drugom dozom vakcine , a nus pojava nije bilo. Jedini način da se prebrodi ova kriza jeste strpljene i komuniciranje u nadi za pronalazak obostranog rješenja. Da bi vlada mogla pomoći građanima u onolikoj mjeri koliko to može a da ne ugrozi funkcionisanje ostalih sektora, ali i da ovi ljudi koji su praktčno ostali bez posla ne bi bili na rubu egzstencije.