On je svakako jedan od velikih pjevača koji je u svoje vrijeme žario i palio scenom, a koji nije doživIo neku slavnu starost, a iako je on u svoje vrijeme važiO za jednog od najplaženijih i najtraženijih pjevača na ovim prostorima.

 

Naravno riječ je o Hasanu Dudiću koji je svoju ispovjest krenuo tako što je rekao da je rođen u Šapcu 1957 godine i koji je naglasio da je u životu doživio sve što se može doživjeti, od bogatstva pa do siromaha, od ljubavi do rastanka i mnogo toga drugog.

On je na sceni duže od 50 godina, ali ono što je zanimljivo od svega jeste da on nije ostavrio samo veliku pjevačku karijeru, nego je on bio poznat i kao kompozitor.
U svojoj karijeri je prodao preko deset miliona ploča, a kada su u pitanju njegove pjesme one su postale pravi evergrin koji se u današnje vrijeme vrlo često mogu čuti u raznim, kafićima, splavovima i tako dalje.

On je isto tako rekao kako je nagore to što veliki broj ljudii ne zna da je on napisao neke od njihovih omiljenih pejsama, a kazao je i da mu djetinjstvo nije bilo nimalo lagano, a odrastao je zajedno sa Šabanom Šaulićem i njegovom majkom, a svojom tetkom

Muzikom se krenuo baviti tako što su ga prijavili na Prvi glas maja 1970 godine iako je on htio da bude bokser , a ne pjevač
Ostatak pročitajte OVDJE

Preporuke