Jedan od gorućih problema u svijetu jeste svakako ansilje u porodici i nasilje nad ženama, a posebno je alarmantna situacija na Balkanu gdje se u velikoj mjeri šuti i tome i ono što je najgore opravdava nasilje nad ženama.

Bili smo svjedoci da su mnoge poznate osobe u posljednje vrijeme izašle u javnost i javno pričale o svojima teškim trenucima kada su bile žrtve nasilja, a među njima je Zorica Marković i Tanja Savić, a ista situacija se desila i pjevačici Maji Marijani, koja je bila na dobrom putu da napravi blistavu karijeru, ali nakon što je trpjela nasilje sada se jako rijetko čuje uopšte za nju.


Ona je postala poznata po svom regionalnom hitu, Žena zmija, a taman kad je bila na putu da se vine u estradne zvijezde njen nevječani suprug je pretukao na mrtvo ime, a ona je nakon toga što je pretučena završila u hitnoj pomći jer joj je on uzrokovao povrede glave i vilice.

Iako je jedva izvukla živu glavu ona ga nije prijavila policiji, nego mu se nakon izlaska iz bolnice vratila, ali ubrzo nakon toga ga je napustila.

Koji su vaši komentari na ovo?

Preporuke