Ljudi koji ne posvećuju veliku pozornost njegovoj pjevačkoj karijeri i njegovim događajima možda su izgubili tragove o ovom pjevaču, jer se posljednjih godina nije pojavio u medijima. Kao da je propao u zemlju, o njemu dugo vremena već niko ništa nije čuo. U prošloj godini gotovo se nije moglo čuti ili razgovarati o Seji Kalaču, ponekad se to samo spominjalo u priči njegovih kolega, poput standardnih pitanja: “Je li još živ?”Na sve načine pokušavali smo kontaktirati neke njegove suradnike, prijatelje, poznanike, ali mnogi od njih nisu znali odgovoriti na pitanje “Gdje je Sejo Kalac”? Baš čudno i misteriozno, da niko ne znaa šta se dešava sa ovim čovjekom uopšte. 

I tada smo iz potpuno pouzdanih izvora saznali da je kraj prošle godine bio vrlo težak za Seju Kalača, ali sve to opet njegovom krivnjom i stalnim povratkom alkoholu. Ovisnost o alkoholu ga je i dovela do ovoga gdje se nalazi danas. Tako smo saznali da je prije nešto više od mjesec dana Seju Kalača u Hrvatskoj policija uhvatila za volanom s nekoliko promila alkohola u krvi. Automobil nije bio njegov, nego od njegovog brata. Tom prilikom Seji je oduzeta vozačka dozvola, a kako se saznalo, proveo je neko vrijeme u pritvoru u Hrvatskoj.

Jasno je da su mnogi digli ruke od njega, ali jedan mladi pjevač, kojem je Sejo Kalač uzor u pjesmi, pokušao je i još uvijek mu pokušava pomoći, ali ne može ništa učiniti, po ovom jako osjetljivom pitanju. Čovjek koji mu je pomogao zove se Evin Edi Kujović, koji je također zemljak s Kalačom. Roditelji su mu porijeklom iz Sandžaka, rođen je u Hrvatskoj, a danas živi u Rijeci.

Preporuke
Loading..