Nada Obrić je pjevačica narodne muzike staroga kova koja je poznata baš svakome. NIkada nije zapadala u neke drame, već je prvenstveno svojom lijepom pjesmom i glasom stekla status top pjevačica Eks Jugoslovenske scene. Danas pričamo malo o njoj, ali iz nekog sasvim drugog ugla. Da li vi imate kućnu pomoćnicu? To svaka osoba koja ima malo veća primanja moće to sebi da priušti. Tak ose popularna pjevačica prisjetila jedne situacije, kada je morala svojoj kućnoj pomoććnici odbiti gotovo pola njene plate, iz samo jednog razloga koji ju je skoro dotukao. 

Tako sam jedne prilke primila ženu koja radi za mene i odmah sam joj rekla da se trebamo dogovoriti. Ono što morate zapamtiti je da me ujutro dok me ne čujete u kupaonici ne probudite, ne daj Bože. Jutro mi je najbitnije, i moram da se naspavam. Napravite kavu onda, kad se spustim, kava i med moraju da me čekaju.I dok ja pijem ovu kafu, mora biti totalni i apsolutni mir. Ako kuća gori, gasite je bez mene, dok ja ne oćejfim svoj dio. Kafa mi je najbitnija stvar u cijelome danu, a ona to izgleda nije bila naučila, niti je znala. Sutra ujutro se probudim, vidim dvije šalice kave, rekla sam joj, što dvije? To ja i ti prijateljjice, pa ćemo sad zajedno piti kafu?

Ona je sklonila svoju šoljicu, kaznila sam je sa 20%, ali pošto me je jako dobro imitirala smanjila sam joj samo na 10%.

Preporuke