Jelena Kostov je srpska folk pjevačica koja je rođena 1983. godine u Dimitrovgradu. Ona je jedna od najzgodnijih i najljepših pjevačica na našoj estradi. Jelena je zavrćila srednju muzičku školu i muzičku akademiju u Nišu. Također, Jelena Kostov se prvi put pojavila na muzičkom takmičenju Zvezde Granda 2006. goidne ii nije prošla dalje, pa je nakon 4 godine njena majka je nagovorila da se ponovo prijavi i da sada proba da okuša svoju sreću. 

Osim ugovora koji joj je produkcija dala, ona je odnjih dobila i pjesmu koja se zove
“Odlazite svi”. Jelena je bila u dugoj vezi sa kraljevčaninom Nenadom Anđelkovićem a oni su se upoznali na muzičkoj akademiji. Kasnije isto tako bila priča kako je ona imala ljubavnu vezu sa kontroverznim biznismenom Radosavom Savatijevićem Kenetom, a oni su uhapšeni na granici sa Bugarskom. Nakon toga su počele da kruže priče kako je on njoj kupio auto i apartman na Kopaniku i da se i zbog nje čak i razveo da je ostavio svoju ženu kako bi on onda bio s njom.

Prije nekoliko dana ova pjevačica je objavila se već skoro 3 sedmice bori sa korona virusom, pa da je radila posljednji test koji je pokazao da je pozitivna na virus. Jelena se oglasila i rekla kako je sada dobro, i da je danas tačno 19 dana njene borbe sa koronom.

Najveću sreću ima kaže što je sa plućima sve uredu. Cijelo vrijeme je kod kuće, ali može reći da je na svojoj koži osjetila koliko je jedan opaki virus gdje u roku od dva dana nije znala koji dio tijela je najviše boli. Rekla je da nije mogla da ustane iz kreveta a nakon 3 dana zdravlje je počelo da ide na bolje.