Popularna pjevačica Branka Sovrlić ne krije da je prošla godina za nju bila veoma loša jer je izgubila brata, a malo ranije je ostala i bez majke. Kada je posao u pitanju pjevačica kaže da je na tom polju sve kako treba, a poznato je da je ona sa svojim mužem Sadikom Pašićem Pajom vlasnica je dva restorana u Sarajevu, ali kaže da nije stroga gazdarica, već da je svi poštuju i cijene. Ovih dana je u Beogradu u koji dođe obično kada ima neka snimanja, ali kaže da je njoj po tom pitanju lako jer ima stanove u svakom gradu, Beogradu, Nišu, Sarajevu, Dubrovniku.

Kada je estrada u pitanju otkrila je da se najbolje druži sa koleginicom Milenom Plavšić i sa Martom Savić, te da kolege rado dolaze i kod nje u Sarajevo, a da je njen muž nekada bio estradni menadžer te da je radio sa mnogim velikim zvijezdama pa je tako jedno vrijeme radio i vodio Šabana Šaulića, Zorana Kalezića, Harisa Džinovića.

Požalila se da ona nikada nije imala protekcije kod muža, te da je na nekim koncertima sa više izvođača uvijek ona bila žrtva, jer je zadnja pjevala kada ljudi već odlaze, jer se znalo da pjevači kao Šaban nikada neće pjevati zadnji

Branka je otkrila kako je za vrijeme rata njen muž bio otet, a na tu temu je ona objasnila šta se tačno dešavalo: ” Da. Za novac su ga oteli. Platila sam otkup. Ne znam ko i zašto je to uradio, jer njega kolege vole. Ali neko je htio da dobije pare na taj način. Bilo mi je jako teško i užasno. Nisam bila živa u tom periodu. Bila sam spremna sve da dam da ga puste. Pola života mi je oduzeto”– Branka nije htjela da kaže koliko je novca morala da plati da bi dobila muža nazad, ali samo je rekla ” Bilo, ne ponovilo se”