Gledajući današnji naslov, u današnjem svijetu je apsolutno sve moguće. Naime, jedan bogataš ostavio je majku u staračkom domu. Imao je ogromnu kuću, ali nije nikako zbog svojih poslovnih obaveza, imao vremena za svoju sirotu majku. Njegova supruga, nije dozvoljavala da se njegova majka useli u njihovu skupocjenu vilu. Bolje joj je bilo kod kuće nego kad jednom u par mjeseci on dođe da je posjeti. Sin je povremeno posjećivao majku. Jednog dana su ga pozvali iz kuće da dođe odmah, jer se stanje njegove majke pogoršalo, i nije bilo puno vremena da se čeka, moralo se odmah reagovati. Došao je i pronašao majku u životu. Još je mogla govoriti.

Pitao je majku: Hoćeš li nešto, majko? Rekla je, Da, sine. Želim da nabavite klima uređaj u tim sobama i obnovite kuhinju, nemojte zaboraviti uraditi i brodske podove, molim vas. Zaprepašteno je upitao: Ali, majko, zašto me nisi pitala prije ?! Zašto to sada tražiš! Šta ti se dešava, pa ja sam ipak tvoj sin?

Majka kaže: Sine, navikla sam se na tu vrućinu u sobama, uključujući hranu i glad. Ali, dragi moj sine, tražim to za tebe. Kad tebe tvoja djeca ostave na cjedilu, imaćeš puno bolje uslove da živiš. 

Šta vi mislite o ovoj poučnoj priči? Da li biste vi ikada svoije roditelje ostavili na cjedilu, i da se brinu sami o sebi, a vi živite u raskoši? Pišite nam također, da li ste čuli za neki ovakav slučaj da se desio u vašoj blizini?

Preporuke