U današnjem članku ćemo pričati o gljivičnim infekcijama, koje su velikom slučaju javljaju na nožnim prstima, a vrlo rijetko na rukama, mada nije isključeno.
Kada su u pitnaju gljivične infkecije one same po sebi nisu opasna stvar, ali veliki problem jeste što iritira i jako je se teško riješiti.

Infekcija se inače razvija sporo, a nokat u samo početku promjeni boju, a poslije toga nokat krene sa debljanjem ili krivljenjem.
U velikom slučaju ljudi razviju gljivična oboljenja u ljetnom peirodu.

Međutim kako biste spriječili da se stanje pogorša ili da ne dobijete gljivičnu infekciju potrebno je da vam ruke ili noge skoro uvijek budu čiste, da nosite suhu obuću i da nosite čarape i obuću koja je od odgovarajućeg materijala, a isto tako potrebno je da vam nokti u velikom broju slučajeva budu kratki.

Istot ako bilo bi npoželjno da ne djeltie peškire ili čarape sa drugim osobama neko one moraju das budu čiste i da ih repdovno perete.-

Isto tako ne biste trebali da hodate bosi po javnim bazenima, svlačionicama ili tuševima, a ukoliko već imate problema sa nekom gljivičnom infekcijom postoji nekoliko tremana koji će vam pomoći da se riješite infekcija za samo mjesec dana.

Za ovaj recept su vam potrebni sastojci koje već imate u svojoj kući.

Naime riječ je o soda bikarboni i poznato je da nju skoro svi imaju u svojoj kući, a ona se pokazala izuzetno učinkovitom, a isto tako dobra je kada je riječ o neutralisanju loših mirisa stopala.

Ostatak pročitajte OVDJE