U današnjem članku ćemo da pričamo malo o zdravlju i liječenju, a svjesni smo toga da smo mi skloni tome da vrlo često riješenja za probleme sa našim zdravljem pronalazimo u raznim lijekovima i medincinskim preparatima, a ono što ne najgore od svega ne znamo ili ne želimo da znamo da se riješenje za skoro svaki problem kojeg mi imamo sa svojim zdravljem nalazi u prirodi.

Jedna od najljekovitih biljaka koje imamo na našim prostorima i koja se dugo vremena koristila kao lijek i još uvijek se koristi jeste svakako čuvarkuća.

Ona se, kao što smo to rekli, koristi za razne probleme, a vjerovatno ste vi čuli za ono da se iz lista čuvarkuće nakapa sok u uho ukoliko imamo problem sa uhom.

Pored toga možemo da sretnemo i razne kombinacije sa ovom biljkom, a ovog puta vam donosimo jedno riješenjw kojim ćete izliječiti ciste u vašem tijelu.

Kako biste narpavili ovaj lijek potrebno vam je oko pola kilograma lista čuvarkuće, i jedna kilogram domaćeg meda.

Kako biste imali što bolji efekat preporučuje se da listove čuvarkuće sameljete u blenderu ili štapnim mikserom i dobijenu smjesu ubacite u veću posudu i dobro izmješajte sa medom.

Ono što ste dobili iz mješanja je portrebno da prespete u malo veću teglu koja se može zatvoriti i potrebno je tu teglu da omotate aluminjskom folijom kako biste spriječili da sunčeva svijetlost prodre.

Ova smjesa je potrebno da u vašem frižideru odstoji nekih pet dana i da konzumiranje je tako da svakog dana na prazan želudac pojedete dvije kašike ove smjese, a najmanje 20 minuta nakon što ste pojeli to ne smijete jesti ništa drugo.

Vaš komentar?

Preporuke