Bez obzria koliko se neko slagao sa politikom predsjednika Srbije Aleksandra VUčića ili ne, mormao da priznamo da je on u posljednjem periodu u toku pandemije svojim građanima pomogao na više načina, za razliku od ostalih državnika u regionu, pa vjerujemo da se svi sjećate onoga kada su svi punoljetni građani dobili jednokratnu pomoć od 100 eura.
Iako su svi mislili da je u pitanjju bila laž i da se to neće ispuniti međutim, svi su se prevarili onda su vidjeli da je preko pet miliona građana Srbije dobilo jednokratnu pomoć.

Međutim, na ovome nije stalo. Naime sva preduzeća koja su poslovala tokom pandemije i lock downa, a da pri tome nisu davali otkaz svojim radnicima su isto tako dobili pomoć od države.

Kada su u pitanju kulturni umjetnici oni su tokom pandemije tri mjeseca zaredom dobili minimalne plate jer pozorišta nisu nikako radila, a kako možemo da pretpostavmo tu je Aleksandar Vučić dobio odlične političke poene, koji su mu se u julu vratili tao što je osvojio veliku većinu glasova i pomeo svoju političku konkurenciju.

Međutim, i tu nije kraj a a već se nazire jedna nova pomoć a to je u vidu olakšica u vidu plaćanja poreza i moratorija.


Iz samo ministarstva tvrde kako je ova opcija itekako realna. Da podsjetimo mnogi pravni subjetki su imali odgodu plaćanja poreza na tri mjeseca a kako saznajemo to bi se moglo dogoditi i u narednom periodu.

Šta mislite o ovome?

Preporuke