San je jedan od najbitnijih stvari u životu jednog čovjeka. Vjeruje se da čovjek bez sna ne može normalno funkcionisati, i da jedva može izdržati 48 sati bez istog. Tijelo možda i može prema procjenama stručnjaka, međutim mozak jednostavno više ne može normalno funkcionisati, on jednostavno mora odmoriti pa bar sati. Da li ste ikada razmišljali o spavanju i potrebom za snom na jedan drugačiji način? Danas vam otkrivamo jednu studiju koja nam govori o načinu našeg spavanja, i šta on znači za jednu osobu i to samo na osnovu položaja u kome spavate. Vjerujte da položaj u toku spavanja jako puno može reći o samom vašem karakteru. 

Za početak, ako spavate na leđima, imate veoma jasnu viziju šta želite od života i kakav svijet želite za sebe. Imate jako čvrst karakter i sa obje noge nalazite e na zemlji. Što se tiče samoga zdravlja, ovaj položaj je i više nego idealan za samu vašu kičmu, i leđa uopšte. Veoma težak položaj za spavanje, u kojem 80% današnje populacije ne uspjeva da zaspi.Dosta osoba spava sa visoko podignutim koljenima, to jeste popularni oblik fetusa. Ove osobe su dosta nesigurne u sebe, i uvijek trebaju neku podršku sa strane u donošenju sopstvenih odluka. Doktori preporučuju da ako baš spavate u ovoj poziciji, stavite manji jastuk između koljena, jer je to idealna pozicija za sami stomak. 

I za kraj, položaj na stomaku je itekako štetan za vrat i vilicu, jer pozicija takvog sopavabnja direktno utiče na gornji dio tijela. Kako vi spavate, i koja je vaša omiljena poza?

Preporuke