Svi u Srbiji pričaju o famoznom policijskom času koji starta u četvrtak a završava u ponedjeljak. Ponovo 4 dana izolacije, a 1 maj je u petak, tako da će mnogi ostati uskraćeni druženja u prirodi i praznik rada po svemu sudeći provesti u svojim stanovima. Glas naroda je bio toliko jak da je ALeksandar Vučić 2 dana zaredom sazivao sastanke na kojima se vijećalo o toj odluci.To su pomalo dvostruki aršini, u ponedjeljak su se otvorili frizeraji i teretane, autobuski saobraćaji startaju 8 maja, a vrtići od 11 maja s time da se mora priložiti dokaz da oba roditelja rade. Epidemiolozi su glavni po ovom pitanju, oni se pitaju za sve. Tako da se ovim putem javio i Branislav Tidorović koji je rekao da postoji opcija ublažavanja mjera. 

On je tako sinoć gostovao na dnevniku, i rekao da zajedno sa svojim kolegama opasno razmatra opciju o ublažavanju mjera, koju je saopštio i Aleksandru Vučiću, ali da se konačna odluka donosi tek danas na vandrednoj sjednici koja je zakazana za danas.On je također naglasio da je predsjednik rekao, da je njihova zadnja, i šta god da odluče doktori, on će dati svoj pristanak na njihovu odluku. Veoma je moguće da sa četvrta prebace na petak policijski sat.

Mi se posebno bojimo opcije “Hladno pivo, vruća jagnjetina”, ti ljudi bi nas mogli koštati glave, tako da ćemo jako dobro razmisliti o opciji 1 maj, zaključio je na kraju ovaj doktor. Koja su vaša mišljenja o svemu ovome. Ostanite kući…

Preporuke