Zamislite da se udate za čovjeka svog života, imate predivno vjenčanje, a on je jedna od najvećih zvijezdi, a onda vam na treći dan medenog mjeseca taj isti muž kaže kako želi da odete i ne želi biti s vama. Upravo to se desilo ovoj tada mladoj djevojci koja je mislila kako je pronašla ljubav svog života za šta se ispostavilo da je samo obična farsa. Ono najgore za nju je definitivno bilo što nije znala koji su razlozi naprasnog traženja rastave odmah nakon vjenčanja, dok nije dobila konačno priznanje.

Naime, mi svi danas znamo da je Elton Džon sretno u braku sa svojim mužem i da je još davno priznao da je gej cijelome svijetu, ali malo ko zna da je on zapravo bio u braku sa djevojkom koja je kasnije imala brojne probleme sa psihičkim zdravljem, navodno zbog cijele situacije sa Eltonom. Naime, njih dvoje su bili skupa i odlučili se vjenčati, a iako je već trećeg dana između njih sve puklo, Renata je ostala naredna 4 godine sa njim u braku, ali se nije pojavljivala nigdje u javnosti. Njihov brak je okončan 1988. godine, a od tada niko više nikad nije čuo za nju sve dok ga nije tužila prošle godine.

Naime, Renata traži tri miliona funti odštete jer je Elton prekršio odredbe njihovog sporazuma  o razvodu, a to je učinio tako što je spominjao Renatu u svojoj autobiografskoj knjizi kao i u filmu “Rocketman”. Prema navodima njenog advokata, to je ponovno pokrenulo seriju paničnih napada i pogoršanja psihičkog stanja, kao i ponovni pokušaj samoubistva nedavno.

Preporuke