Novak Đoković u posljednje vrijeme ima dosta uspjeha, a sve statistike govore da je sada najbolji teniser svijeta. Mnogi mediji i dalje izvještavaju o njegovim uspjesima i ličnom životu. Iako su ga često poredili sa Federerom i Nadalom, Novak je dokazao da je bolji od njih i sada samouvjereno drži prvo mjesto na ATP listi. Međutim, mnogi su mislili da se neće moći dugo zadržati u vrhu jer je odbio da se vakciniše, zbog čega je propustio nekoliko nastupa.

Novak Đoković je otvoreno govorio o svom stavu protiv vakcinacije, pa zbog toga nije mogao da učestvuje na dva velika teniska turnira u Americi. Đoković je rekao da poštuje svačiju odluku u vezi sa vakcinacijom, ali ne želi da unosi ništa nepotrebno u svoj organizam. Đoković smatra da bi, ako bi se vakcinisao, to bilo protiv svega što je ranije govorio i principa po kojima živi.

Posljednjih mjeseci odlučio je da se fokusira na svoju porodicu i odmori se od teškog perioda koji je sada iza njega. Međutim, nedavno se ponovo našao u centru pažnje kada je sa sinom prisustvovao košarkaškoj utakmici Partizana protiv Monaka. Novak je bio velika podrška tokom cijelog meča i svom sinu je detaljno objasnio sport.

Na kraju meča Stefan je prišao našim igračima i rukovao se sa njima, iznenadivši mnoge svojim gestom. Ubrzo nakon toga, navijači na tribinama počeli su da skandiraju “Đoković Stefan” u znak podrške mladiću. Stefan je bio oduševljen, mahnuvši fanovima sa velikim osmehom na licu. Njegov otac je to posmatrao sa velikim ponosom, a njegov osmijeh je bio pokazatelj koliko je ponosan na svog sina.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here