Australka Noela Rukundo sjedila je u automobilu ispred svoje kuće i promatrala posljednje ljude, koji su bili u ogromnoj tuzi toga dana. Otišli su na sprovod – i na njen sprovod. Vjerovali ili ne, pa eto, i to je moguće. Na kraju je primijetila čovjeka kojeg je čekala. Odmah je izašla iz automobila, a suprug je u užasu stavio ruke na svoju glavu. Nije jednostavno mogao da vjeruje šta uopšte vidi u tom trenutku.
„Jesam li to ja?“ Rekla mu je. “Je li to duh? Iznenađenje! Nažalost, još uvijek sam živa! ”Odgovorila je. Čovjek je izgledao prestravljeno. Prije 5 dana naredio je tim plaćenih ubojica da ubiju Rukunda, s kojom je bio u braku 10 godina, jednostavno je više nije mogao trpiti niti gledati. Rekli su mu da su to i učinili. Čak su ga natjerali da im plati dodatnih nekoliko tisuća dolara za počinjenje zločina.

Njegova supruga sada je okrenuta prema njemu. Rukundo je već unaprijed pozvao policiju, a njen suprug Balenga Kalala na kraju se izjasnio krivim za osudu na 9 godina zatvora.Svog supruga upoznala je 11 godina ranije, nakon dolaska u Australiju iz Burundija. Preselili su se u Melbourne i imali troje prekrasne djece. Dok je Rukundo imala pet iz svoje prethodne veze. Međutim, Burundo je također rekao da ima često nasilni karakter, ali da nije očekivala da će otići tako daleko. Sada je na suđenje i ASustralski sud će ga propisno kazniti za ovako veliki zločin.

Preporuke
Loading..