Kada je u pitanju današnji članak u njemu ćemo da pričamo o bijelom luku, a svjesni ste toga da smo nekoliko puta pričali o tome koliko je on jedna od najvažnijih namirnica u svijetu i isticali njegova ljekovita svojstva. Naime, on liječi skoro sve, ali ima jednu manu, a to je da ostavlja jednu aromu koja se može osjetiti danima na rukama ili u vašim ustima.

Kaada je on u pitanju on može da riješi probleme sa plućima, čisti krvne žile i može da stabilizuje krvni pritisak

Međutim, ono što je najgore kod njega jeste da ljuštite bijeli luk i svi će se složiti da nakon toga miris bijelog luka ostaje danima na našim prstima, a kako je došlo vrijeme u kojem su popularne prehlade, jako je dobro da ga jedemo sirovog.

On je prava votaminska bomba i sarži velii broj vlakana i minerala, vitamina i mnogo toga, među kojima je magnezij koji je jako vaćan za funkcionisanje organizma.

Međutim mi ćemo vam u današnjem članku da otkrijemo jedan način kako da ga ogulite bez bojazni da će se vaši prsti osjetiti na njegov miris.

Naime, na društvenim mrežama se pojavio jedan snimak, kojeg je podijelila jedna žena i koja tvrdi da na osnovu njega miris bijelog luka ne ostaje na rukama.

Ona je isto dodala kako ona obožava bijeli luk i da joj je uvijek bio problem taj njegov miris koji ostaje na rukama i da je veliki obožavatelj azijske hrane koja u sebi sadrži mnogo bijelog luka

Video možete pogledati ovdje

Preporuke