Kao što ste do sada vjerovatno upoznati u prošlom vikendu su se održali izbori u Bosni i Hecregovini koji su zasigurno zbog raznih dešavanja bili najzanimljiviji izbori koji su se desil u skorije vrijeme.

Naime, jedna od stvari koja je obilježila izbore jeste da je stranka SNSD Milorad Dodik izgubila poziciju gradonačelnika u Banja Luci, dok ni SDA Bakir Izetbegović nisu puno bolje prošli u Sarajevu.

Ove dvije stranke su u ova dva grada bili na vlasti zadnjih dvedesetak godina, i očigledno je ljudima bilo dosta i odlučili su se za promjene.

Naime, mjesto gradonačelniuka umjesto Igora Radojičića je osvoji mladi Draško Stanivuković, a Milorad Dodik tu ništa nije mogao uraditi nego samo gledati kako gubi tu veoma važnu poziciju, a njegova ljutnja je prisutna u  skoro svim medijima i svakom njegovom obraćanju.

Naime, Draško potiče iz jedne porodice koja je među najbogatijim porodicama u Banja Luci, a on je tako i imao dobru poleđinu, koji isto kao i Trump, Dodik još uvijek ne želi da prizna njegovu pobjedu.

Pored svega toga, Dodik je još otvoreno prijetio građanima Banja Luke kako će im život otežati jer su izbrali nekoga drugog

Kada je rieč o Drašku Stanivukoviću, on je išao dotle da je čak na jednu sjednicu donio pravi pravcati školski dnevnik i ocjenivao poslanike, i to za svakog političara bilo da se radi o opoziciji ili njegovoj stranci.

Tako je svoje mjesto tu našao i Dodik koji je dobio peticu uz hemije jer voli zlato i srebro, a dobio je 1 iz muzičkog jer loše pjeva pod šatorima, a  Draško mu je dao jedinicu iz demokratije jer je diktator.

Vaš komentar?

Preporuke