Svjesni mi toga da je situacja sa korona virusom veoma dramatična i poprima obrise kritičnoszi svuda u svijetu , a tako i u regionu.
Isto tako svjedoci smo da smo od samog počeka pandemije bili stalno bombardovani od strane medija, stručnjaka i svih ostalih o tome koji su simptomi, kako se zaštiti i na koji način pojačati svoj imuni sistem.

Kada smo kod simptoma, Verica Jovanović koja je zaposlena na mjestu direktora Instituta za javno zdravlje Batut u Srbiji je izjavila kako se svakog dana broj zaraženih osoba povećava, ali isto tako da se rast tog broja i dalje očekuje.

Kako ona navodi jedini način da bi se zaustavilo širenje korona virusa jeste poštovanje mjera koje su donesene, a to prije svega nošenje zaštitne maske, kao i zabrana okupljanja i održavanje fizičke distance.

Ona je isto tako navela da one osobe koje imaju povišenu temperaturu bi trebale da ostanu kod kuće i da se izoluju i da nikako ne dolaze u domove zdravlja.

Ono što bi trebalo da urade jeste da se oni jave svom porodičnom ljekaru samo ukoiko dođe do pogoršanja da onda dođu u kovid ambulantu.

Kada su u pitanju simptomi kod zaraženih osoba, ona navodi da kod preko polovine pacijenata gubitak  čula okusa i mirisa, a ono što je ona istakala jeste da oporavak zaražene osobe može da bude jako dug i da je ovim čulima potrebno vrijeme kako bi se oni regenerisali.
Ono što je ona isto navela jeste da građani što češće provjeravaju prostor u kojima  se oni nalaze i u kojima borave i da se maske moraju pravilno nositi.

Vaš komentar?

Preporuke