Pločice u kupatilu će blistati kao nove: Samo ih poprskajte ovim domaćim sredstvom i prebrišite, sekundica posla - Lifesytledom

Pločice u kupatilu će blistati kao nove: Samo ih poprskajte ovim domaćim sredstvom i prebrišite, sekundica posla

Domaćice su otkrile recept za idealno kućno sredstvo za čišćenje WC-a.

Napokon ćete se moći opustiti i zaboraviti na mukotrpno trljanje i struganje pločica. Osim što ovom mješavinom možete očistiti sve toalete, ovaj je lijek izuzetno učinkovit i u uklanjanju plijesni i kamenca koji se neprestano skupljaju na fugnama i pločicama.

Od sastojaka će vam trebati sljedeće:

  • 7 čaša vode
  • jedna trećina čaše limunovog soka
  • pola čaše sode bikarbone
  • jedna četvrtina čaše alkoholnog octa

Postupak:

Najprije morate uliti 7 čaša vode u tepsiju (ako je nemate, možete koristiti i staru posudu koja vam više ne treba u tu svrhu), a zatim pomiješajte sodu bikarbonu, limun, a potom i ocat. Ubrzo ćete primijetiti da se događa hemijska reakcija i sredstvo je spremno za upotrebu kad prođe. Nakon čišćenja i korištenja nekih savjeta i trikova koje su preporučili neki od najpoznatijih svjetskih stručnjaka, čišćenje vašeg doma više nikada neće biti isto. Ovo nisu toliko poznati trikovi koji će vam pomoći da očistite svaku sobu u vašem domu ili stanu.

Upotrijebite domaće sredstvo za čišćenje poda kako biste postigli sjaj drvenog poda

Pretvorite drvene podove od bezličnih u sjajne s ovim domaćim proizvodom za čišćenje drvenih podova. Ovaj ekološki lijek napravit ćete miješanjem nekoliko šoljica octa, sapuna i nekoliko drugih sastojaka za čišćenje. Sve pomiješajte i očistite podove i gledajte kako postaju sjajni.

Za čišćenje mrežastih vrata i prozora koristite valjak za odjeću

Koristite valjak za čišćenje dlaka sa kaputa i odjeće prilikom čišćenja mreža na vratima i prozorima. Uklonite razne ostatke koji tamo ostaju, uključujući i dlake kućnih ljubimaca. Ako su vrata ili prozor previsoki da bi dosegli vrh, pričvrstite valjak na šipku.

Ostale zanimljive trikove i savjete možete pronaći i pročitati OVDJE 

Loading..

Categories: Savjeti

Leave A Reply