Iako su osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, ipak će imati razloga za slavlje – jer, svota novca koju će im isplatiti zbog osvojenog mjesta, zaista je velika!

Fudbaleri reprezentacije Hrvatske igrali su vatreno i borili se svake sekunde, te se može reći da su zaslužili – ne drugo mjesto, ali svakako pobjedu. Otkrivamo koliko su novca dobili fudbaleri – iznos nimalo nije skroman, a više o tome čitajte u nastavku.

Vlada Hrvatske isplatiti će svakom fudbaleru koji je u Rusiji nastupao na 21. Svjetskom prvenstvu, na kojem je hrvatska ekipa vicešampionsku titulu osvojila u nedjelju – po 70 hiljada kuna.

Svaki reprezentativac Hrvatske Vladinom uredbom će dobiti 70 hiljada kuna za osvojeno drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, što je blizu 9,5 hiljada eura, dok će selektor Zlatko Dalić dobiti 60 hiljada kuna – odnosno 8,1 hiljada eura.

Također, svi drugi iz stručnog tima dobit će iznos koji će podijeliti među sobom – 96 hiljada kuna, što je oko 13 hiljada eura.

Inače, davno je donijeta ova vladina uredba prije nego se održalo Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a tačnije 21. decembra prethodne godine.

Svi sportisti na osnovu te uredbe dobijaju za vrhunska dostignuća određene nagrade, a vatreni su od Francuske poraženi u finalu rezultatom 4:2.

Doduše, oni koji prate sport i generalno vijesti i dešavanja u našoj zemlji i širom svijeta, čisto sumnjaju u to da će hrvatskim reprezentativcima isplatiti taj novac i da će otići u džep vlade. U drugom slučaju, možda bi većina novca mogla otići za Vladu, a da se hrvatskim fudbalerima isplati neki manji dio.

Ali, ostaje još da vidimo. Šta vi mislite?

Preporuke
Loading..