Danas pričamo o psima koji su pored konja najbolji prijatelji od čovjeka. Itekako su mu vjerni, za razliku od mački koje su velike interesdžije i koje će za malo hrane da vas zaborave. Za razliku od njih, psi su jako privrženi, pa će sa vama ostati čak i kada nemate ni hrane niti smještaja. Houp i Bendžamin Grinder, su također imali psa, ali i malu bebu koja je došla i više nego iznenada u njihove živote. Odmah nakon toga, Bendžamin je dobio novi posao i prešao je da radi u SJevernoj Karolini, odmah im je trebala i bejbisiterka, i odluka je pala na djevojku po imenu Aleksis Kon, koja se među prvima javila na njihov oglas koji su objavili u lokalnim medijima. Ona im je najviše odgovarala, tako da je dobila odličan posao čuvanje male bebe, koje i nije toliko teško koliko se zapravo i čini.

Sve je bilo odlično prvih 7 dana njenog angažmana, međutim svaki puta kada bi bejbiseterka prišla maloj bebi, pas bi se svaki puta uznemirio i stao u odbrambeni gard. Roditelji su nakon par dana takvog ponašanja njihovog psa, počeli biti malo sumnjičavi. Onda su oni jednog dana jednostavno došli na ideju da sakriju mobitel ispod kauča i ostave snimanje na telefonu pa će preslušati kada dođu kući.

Kada su pustili snimak imali su šta i da čuju, jer je ona kad bi ostala sama sa bebom se derala na nju, a ponekad bi vidno iznervirana i krenula tući njihovu bebu. Ona je tužena, i dobila je doživotnu zabranu čuvanja djece. 

Preporuke