Ako se bivšta država Jgoslavija ičim može ponositi to je njena bgata kinematografija , od serija do dugometražnh filmova , koji su u to vrijeme bili rame uz rame sa onim svjetskim , i definitivno s enismo imali čega stiditi , jer su sve to bili uspjesi. Ali sve je bilo lako uz tako kvalitetnu glumačku garnituru , koju do danas niko još nije uspio nadmašiti , a sumnjamo i da će. Jer to su bili ljudi koji su taj posao radili stručno , srcem i dušom , iz ljubavi prema onome št rade , a svi do jednog su bili sirovi talenti koji se rađaju samo jednom. Jedan od tih glumaca nas je i napustio prije nekoliko dana.

A sada se u javnosti pojavi i Aljoša Vučković , njega naime vi pamtimo po ulogama velikog zavodnika , iz serije Bolji život , mnoge su žene u Jugoslaviji tada za njim uzdisale , bio je simbol muževnosti i otmjenosti svoga vremena . Imao je stas , glas, držanje , jednog Holivudksog šarmera,glumca , a bio je toga itekako svjestan pa je to i koristo maksimalno. Osim serje bolji život ostavio se i u brojnim drugim djelima , ali starije ga se generacije sjećaju iz serijala Velo misto , i iz Nemanjića gdje igrao uglednog mletačkog činovnika.

 

 

Aljoša se iz javnosti povukao prije nekoliko godina i odbijao je da se pojavljuje na malim ekranima zbog svoje teške boleti. Bolest je uzela svoj danak jednostavno više nema energije koliko mu treba da b svoj posao obavljao časno is tručno i zbog toga ne želi ni da pokušava da rad nešto polovično , međutim nedavno je prihvatio da se na kratko pojavi u emisiji Dođi juče , ali zamislite slavnog i poznatog Aljošu Vučkovića niko niej prepoznao , njegov se fizički izgled u potpunosti promiijenio , bolest je uništila sve tragove onog šarmera i muškarčine za kojim su žene uzdisale i željele da njihvi muževi budu poput njega . Jedino što ga je donekle odao su oči , koje u sebi još uvijek kriju žar iz onih dana kada je bio najveća faca na TV ekranima , kada nije bilo ulice i dućana gdje ga ne bi prepoznati i okrenui se za njim. Čudno je to kako život prođe i kako neke stvari nestanu. Ali Aljoša će u ašim sjećanjima uvijek biti onaj frajer iz Boljeg života.