Da li ste ikada imali problema sa vašom obućom? Patike i cipele koje su bijele boje, uvijek se jak obrzo zaprljaju bez obzira na godišnje doba. Onda se pokušavaju očisti na razno razne načie i onda se još više zaprljaju kada napravite kao nezgodne fleke koje se apsolutno više ne mogu skinuti. Danas vam donosimo odličan savjet kako to učiniti, i kako napraviti da vaše bijel patike nakon ovoga procesa budu kao da su tek došle iz radnje.

Sve što vam treba za današnji trik jeste stara četkica za zube i kaladont. Nanesite na zaprljana mjesta, dobro istrljajte i problem će biti kao rukom odnešen. Kada sve završite, uzmite papirni ubrus i skinite ostatke kaladonta sa vaših patika. Patike su jak okorisna obuća i ima svoju višenamjensku korist. Uglavnom se korsti za sportske aktivnosti, za trčanje i džoging, fudbal, atletiku, ali isto tako mogu poslužiti i za večernji izlazak.

Ako vam se ne da čistiti mrlje na ovaj način, možete jednostavno vaše patike staviti u pamučnu vrećicu i staviti u mašinu i oprati ih. Biće isto čiste, a bubanj od veš mašine nećete nimalo oštetiti, jer će ih vrećica zaštititi od eventualnih udara pri centrifugi. Drugi jako koristan način jeste taj, da uzmete mlaku vodu, stavite deterdžent po želji unutra i blago skidate sve nečistoće sa vaših zaprljanih patika. Obrišite ih suhom krpom, i ostavite ih na sobnoj temperaturi da se polako osuše. Ovaj savjet dolazi od največeg giganta sportske opreme, firme “NIKE”. Kako vi čistite vaše patike? Pišite nam u komentarima vaša iskustva.

Preporuke