Nakon smr*i kraljice Elizabete II mediji kao nikada prije pišu i govore o britanskoj kraljevskoj porodicu i odnosima među članovima te porodice,. a nekako su i dalje svima najinteresantniji novi kralj Čarls i njegova kraljica supruga Kamila, kao i prinčevi Vilijam i Hari sa svojim porodicama. Tako se saznalo da kraljica supruga Kamila odbija da prihvati jedan veoma važan detalj kraljevskog stila, i to iz veoma bizarnog razloga. Naime, supruga novog kralja odbija da probuši svoje uši i zato samo nosi minđuše na klips:

” Sigurno neću bušiti uši, niko ne može da me natjera. Odbijala sam to do sada, odbijam i dalje. Sigurno se neću predomisliti sada u 75. godini” – izjavila je Kamila za britanske medije. Sama odluka da ne želi da probuši uši je šokirala mnoge, ali razlog te njene odluke je ono što je izazvalo najviše pažnje, i kako je Kamila izjavila, ona odbija da ide na bušenje ušiju jer smatra da je to skrnavljenje ljudskog tijela. Osim toga, Kamila je u medijima podsjetila i na neke veoma čudne navike svoga supruga, kojemu njegova posluga mora da stavlja pastu za zube na četkicu, i to u mjeri da tačno mora da bude 2,5 centimetara:

” Njegova pidžama treba da bude ispeglana svakog jutra nakon što se probudi, pertle od cipela se svaki put nakon nošenja vade i stavljaju pod gvozdenu podlogu kako bi bile ravne. Kada u kupatilu mora da bude u tačno određenom položaju, a temperatura vode mora uvijek da bude identična. Jednom prilikom nazvao me je iz svoje kancelarije i rekao da mu je pismo od kraljice slučajno upalo u korpu za smeće. Htio je da lično dođem i izvadim ga iz kante u kojoj su bili samo papiri” – otkrio je Pol Barel, bivši batler princeze Dajane, koji odlično poznaje Čarlsove navike.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here