Gubitak nekoga vrlo bliskog, roditelja, člana obitelji ili prijatelja nikome nije lako i svi se s tim gubitkom bave na svoj način, i prisutna je jako velika tuga i očaj među bližnjima, a posljednja isprika, odnosno ukop pokojnika, u našim je krajevima uvijek bio vrlo važan običaj, o čemu se uvijek brinulo na jako lijepi način. 

Nakon pogreba na mnogim mjestima događa se čitanje volje pokojnika i tada se mogu dogoditi mnoge neplanirane stvari, na ovaj ili onaj način, a često zbog imovine pokojnika znaju da se obiteljske veze pokidaju i da se događaju velike svađe, ali čitanje toga u ovom slučaju dijele s nije vam se dogodilo od vremena kada je veliki Nušić pisao o takvim stvarima, u svojim jako čitanim djelima.

Čitajući ovaj testament pokojne Slavke, čija je želja bila pročitati njenu volju na njezinom grobu, ožalošćeni su plakali od smijeha, a puno toga možete vidjeti u videu koji dijelimo s vama. Ko bbi rekao da se mogu desiti ovakve stvari na jednom ovakvom događaju.„Sestriću Dušana ostavljam zamrzivač od 30 litara i mali tepih iz svoje sobe. Ostavljam sestri Dragici krevet, prekrivač. – nakon čega je salva smijeha prosula po cijelom groblju. Čak ni ozbiljni gospodin, koji je imao zadatak da posluša volju pokojnika i čita sami testament, nije više mogao izdržati pogotovo kad je došao trenutak da proočita spisak ovih stvari koje smo naveli u današnjem članku.

Preporuke