Proteklih dana gotovo cijela regija ima problema sa prehladama i raznim virusima koji se šire među starijima i mladima. Ukratko, naše nedavne vremenske fluktuacije dovele su do toga da osoba više ne znaš kako se obući za posao i fakultet, a onda se prehladiš. Ovo je vrlo osjetljivo vrijeme, a kako sa zime prelazimo na proljeće, evidentan je i proljetni umor pored nestalnog vremena.

Dakle, danas ćemo govoriti o prirodnim lijekovima s kojima se zaista možete boriti protiv prehlade sa gotovo svim sastojcima i predmetima koje već imate kod kuće. Dr. Dahval Desai, koji inače radi na fakultetu u Atlanti, govorio je iz ove perspektive. Prema njenom mišljenju, veoma je važno da kada ste prehlađeni napunite organizam vodom, a najvažnije je da pijete dosta prokuvane vode, što je veoma važno za umoran organizam.

 

„Ovo je dobar trenutak da usporite i dozvolite telu i imunitetu da rade svoj posao. Dakle, ako se probudite prehlađeni, bolje je da se odmah vratite u krevet, ne naprežite se tokom dana i idite rano u krevet”, izjavio je doktor Kristofer Skuderi, porodični lekar sa Floride.

 

Međutim, ako osetite bolove po celom telu od prehlade, onda je najbolja opcija da uzmete neke tablete. Međutim za glavobolju i zapušen nos, najbolja opcija je vrući čaj i inhaliranje. Malo prirodnog jogurta u kombinaciji sa sitno seckanim belim lukom je najbolja opcija po vas i vašu prehladu.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here