Svjesni smo toga da je estrada u posljednjih nekoliko godina doživjela velike promjene i da na njihovu scenu dolaze razni novi pjevači, a među njima su u reperi koji snimaju pjesme sa brojnim estradnim zvijezdama koje su u folku dugi niz godina, i to je u ovim posljednjim godinama  postalo jako popularno,.

Kada pomenemo repera, on na našem prostoru nije ono što se očekuje kada neko kaže da je reper, jer je sve nekako otišlo u komercijalne stvari, a jedan od najpoznatijih je svakako Sha koji je nekada bio dio Sha-Ila, ali je sada nastavio solo karijeru gdje već dugo godina snima novomkomponovane pjesme koje imaju narodnjački prizvuk.

Pored njega trebali bismo pomenuti i Rastu, Gazda Paju, Mc Yankoo, ali isto tako i Elitne Odrede koji su se raspali prije nekoliko godina.

U današnjem članku ćemo pričati o jednom iz ove grupe a do je Slobodan Veljković Cobi koji je možda i ostvario najbolju karijeru od svih njih.

On je postao reper, ali je isto tako javnosti on poznat kao producent, i tako je radio mnogo pjesama za domaću estradu, a nekako javnosti je najpoznatija njegova saradnja sa Natašom Bekvalac i Senidom.

Kada je on u pitanju vjerujemo kako ste to primejtili, da se prije početka njegove pjesme, ili pjesama koje je on radio čuje jedan glas koji kaže “Cobi, jesi li ti radio traku?” koju je on na kraju uspio da trejdmarkuje i koja je postala njegov zvanični pečat.

Vjerovatno ste se svi pitali ko je djevojka koja govori tu rečenicu, a u pitanju je njegova djevojka koja se zove Jelena Nikolić koja je javnosti poznatija kao blogerka.

Ona ističe kako ju je Cobi jako dugo molio da mu ona izradi pečat i da je ova rečenica nastala u zezanciji i ona je eto njemu postala zaštitni znak.

Da li ste znali za ovo? Pišite nam

Advertisement