Ne spušta se prašina koja se podigla kada se u medijima i na društvenim mrežama pojavila snimka zlost*avljanja jedne od štićenica Doma za stare ”Orenda” u Peći, na Kosovu, te se i dalje cijeli taj slučaj komentariše u cijeloj regiji. Sada se desilo i hapšenje nekoliko medicinskih sestara iz tog doma koje su osumnjičene za okr*tno nas*lje nad starijom ženom, te se čini da se tu polako sve vraća u normalu. Nakon emotivnog snimka na kojem se vidi kako kćerka ljubi staricu, te je odvodi iz doma u kojem je bila pretrpjela str*vično zlost*vljanje, sada su se pojavila nova dva snimka koja na neki način i vraćaju vjeru u plemenitost osoblja u ovome domu za stara lica

Naime, Minire Nura je bila žrtva brut*lnog i nehumanog napada pojedinaca zaposlenih u centru, a u središtu skandala bila je Aurona Pelaj koja je udar*la stariju ženu. Nakon toga su se na medijima pojavili i snimci zlost*vljanja, ali su sada i neki od medija obezbijedili nove snimke na kojima je starica Minire isto tako protagonista, ali su ove scene mnogo ljepše i humanije od onih sa Auronom Peljaj koja se nemilo*rdno iživlj*vala nad nemoćnom staricom.

Na ovim snimcima je ova starica u zagrljalju sa dvije mlade medicinske sestre, a sve to pokazuje i drugu stranu zaposlenih u ovome domu, koji na časan i plemenit način obavljaju svoj posao. Osim velike profesionalnosti koje su ove mlade djevojke pokazale, ove nove snimke odišu velikim emocijama i ljubavlju. Tako je ova veoma ružna priča dobila i malo nježnije obrise, a te obrise su dale ove medicinske sestre koje rade svoj posao kako treba, te svojom dobrotom i čestitošću.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here