U ovome tekstu ćemo malo da govorimo o horoskopu i o predviđanju zvijezda za  neki naredni period, a to je posebno bitno za tri zodijačka znaka. Prema stručnjacima za horoskope, 23. aprila Mars ulazi u znak Bliznaca gdje će da boravi, a prema stručnjacima još od ljeta prošle godine Mars nije najbolje stajao i bio je loše pozicioniran u svome prolasku kroz Bika, a to je uzrokovalo mnoge zastoje, nerealizirane planove, nekom kada je posao u pitanju, nekome u ljubavi, ali bilo je tu i mnogo zdravstvenih i porodičnih problema, sve zavisi po kojoj se karti išlo

Osobe koje su u znaku Blizanaca su odlični za poslove vezane uz komunikacije, informacije, reklamiranje, vole da razgovaraju, da se druže, jaki su mentalno, pa će im ovaj period biti takav da će se mnogo dopisivati, sastajati sa drugim ljudima, a naglašeno će mnogo pisati. čitati te sklapati neke nove ugovore. Širiti će znanja, ali će i usvajati nova. A od polovine marta pa do kraja aprila, Mars će biti veoma težak za Ribe, koje će biti mnogo izložene tračevima i ogovaranjima, pa je za osobe u tom znaku bolje da pripaze kome se povjeravaju u vezi nekih intimnih stvari.

Ono što mislite da je istina biće najvjerojatnije laž, te bi bilo dobro za Ribe da dobro provjere informacije prije nego li ih proslijede dalje, te je najbolje da sve što čujete uzimate sa velikom rezervom. Kada bude Mars prolazio kroz Blizance najbolje će da utiče na Vodolije, Vage, Lavove i Ovnove, a dok će se najlošije da odrazi na Blizance, kao i na Ribe i Djevice.