Danas govorimo o možda najgorem tmor današnjice,  to je tmor želudca. Čak i ako je tumor u želucu koji se naziva nekontrolirani rast stanica, evo nekoliko simptoma koji ukazuju na ovu opasnu bolest. Ako primjetite i jedan ovaj simptom, odmah obavijestite vašeg doiktora. Studije pokazuju da karcinom želuca najčešće dobivaju muškarci stariji od 55 godina, a pušači koji u svojoj prehrani nisu imali dovoljno vlakana često su jeli crveno meso, začinjenu ili slanu hranu, oni su prvi na spisk što se tiče ove opake bolesti.

Simptomi koji ukazuju na karcinom želuca u početnoj fazi su probavni problemi, nadimanje i plinovi, žgaravica, brzi osjećaj sitosti za vrijeme obroka, mučnina, bol u trbuhu, proljev i povraćanje, kaže jedan zdravstveni portal, koji se pno bavi sa ovom jako problematičnom tematikom.Kada bolest napreduje, pojavljuju se simptomi poput krvi u stolici ili crne stolice, slabog apetita, gubitka težine, umora, anemije, žutila na koži ili u očima. Rak želuca općenito je izlječiv ako se otkrije na vrijeme, i ako potražite pomoć od vašeg doktora, koji će vam prepisati pravuu terapiju.

Kirurško uklanjanje tumora jedina je nada za izlječenje, a operacija uključuje uklanjanje dijela ili cijelog želuca i susjednih limfnih čvorova. Ostali tretmani su radioterapija i kemoterapija. Koriste se nakon operacije i u liječenju uznapredovale bolesti.

 

Preporuke