Ovo su 4 načina da uljepšate obrve - kozmetičari vam neće otkriti nikad - Lifesytledom

Ovo su 4 načina da uljepšate obrve – kozmetičari vam neće otkriti nikad

Nježno uređene obrve neće uskoro postati ni manje trendi, što znači da će umjetnici za obrve imati mnogo klijenata. A obrve neprofesionalnog umjetnika mogu dramatično promijeniti način na koji osoba izgleda. Kako izbjeći pogrešku pri odabiru umjetnika za obrve? Koje pogreške trebate izbjegavati kada se brinete o obrvama?

Popularni portal Bright Side je pročitao savjete umjetnika obrva i spreman je odgovoriti na sva ova pitanja na detaljan način.

1. Obratite pozornost na alate umjetnika.
4 Stvari koje vam izvođač obrva vjerojatno neće reći

Kako bi savršeno oblikovali obrve, umjetnici koriste pincete, četke i mnoge druge alate. A Za razliku od pedikure ili manikure, kada obavljate obrve, mogućnost kontakta s krvlju nije visoka, ali higijena je i dalje važna. Također, obratite pažnju na to da li umjetnik obrva dezinficira vašu kožu prije rada na obrvama.

Pincete i četke se nakon svakog klijenta moraju natopiti posebnom otopinom i proći toplinsku obradu. Nemojte se sramiti pitati svoj salon ljepote koje su njihove sigurnosne mjere jer vaše zdravlje ovisi o tome.

2. Budite oprezni s nijansiranjem obrva.
4 Stvari koje vam izvođač obrva vjerojatno neće reći

Kako bi obojili obrve, umjetnici koriste ili posebnu boju ili kanu. Trebali biste pitati svog umjetnika koji će koristiti za obojenje obrva. To je zato što je kana prirodna i može izazvati alergijsku reakciju, najgori mogući scenarij, čak može izazvati Quincke-ovu bolest. Zato je najbolje da se testirate na alergijsku reakciju i za kanu ili za ono što će umjetnik koristiti.

Kana je malo manje agresivna od boje i isušuje kosu, ali rezultat je dugoročniji. Ako nemate problema s kanom, trebali biste je odabrati.

Važno je odabrati pravu boju, a dobar majstor za obrve to može učiniti jednostavno i možda čak pomiješati nekoliko nijansi kako bi dobio najbolju boju. Zapamtite sljedeće pravilo: obrve bi trebale izgledati samo malo tamnije od vaše prirodne boje kose ako ste plavi i malo svjetliji ako imate tamnu kosu.

3. Ne dobivajte mikroblading ili tetoviranje.
4 Stvari koje vam izvođač obrva vjerojatno neće reći

Mikroblading i tetoviranje su postupci u kojima umjetnik obrva crta kosu na mjestima gdje nedostaje. Ali čak i ako imate stvarno tanke obrve, trebali biste odustati od ideje da imate ove postupke upravo sada, osim ako se želite nositi s cijelim katalogom problema.

Previše je rizika. Ne znate kako će vaša koža reagirati na pigment ili boju koju ćete na kraju imati, a ako vam se ne sviđa ili je želite ukloniti, trebat će vam laserski postupak. Ne postoji niti jedan profesionalni vizažist koji će vam preporučiti ovaj postupak.

4. Odaberite pravi oblik.

Svi umjetnici obrva pitaju svoje klijente o obliku obrva koji bi željeli imati. No iskusna osoba najprije će poslušati klijenta i kasnije dati svoje preporuke. Profesionalni umjetnik obrva zasniva oblik obrva na obliku vašeg lica, pa čak i na izgledu vašeg lica kada govorite. Obratili su pozornost na mnogo detalja koje mi sami ne shvaćamo.

Prije dolaska na posao, vaš umjetnik bi vas trebao zamoliti da napravite lica i osmijeh: ovako mogu vidjeti posebne stvari o vašem licu. Primjerice, ako lagano podignete desnu obrvu tijekom razgovora, tada joj nije potrebno dodatno podizanje.

Naravno, klijent ima pravo donijeti konačnu odluku, ali ipak, dobar vizažist pokušava objasniti što se može ispraviti i kako. Ako je umjetnik shvatio da ste odabrali pogrešan oblik, trebali bi vam pomoći da točno razumijete što je loše u tome.

Categories: Showbizz

Leave A Reply