Svojevremeno je pjevačica i tekstopisac iz Hrvatske, Alka Vuica priznala kako je bila ludo zaljubljena u Momčila Bajagića Bajagu, a da je ona sama bila velika ljubav Gorana Bregovića, te da je zbog Bajage bila napisala jednu od najljepših ljubavnih pjesama sa ovih prostora: ” Bili smo mladi, pisali smo pjesme jedni drugima, bilo je tu ljubavi, neke pjesme su postale stvarno veliki hitovi. Meni je nepristojno, šta da govorim ko je meni šta napisao. Ja vam mogu otkriti šta sam ja Bajagi napisala, napisala sam ih više, ali jedna od pjesama koja je nastala iz naše ljubavi je: “Gdje Dunav ljubi nebo” – rekla je Alka Vuica pa otkrila u kakvim je danas odnosima sa njima.

”Mi smo u odličnim odnosima, Goran mi je veliki prijatelj, Momo isto, čujemo se, vidimo se kad možemo. Savjetujemo se oko pjesama, jako sam sretna što sam ljude koje sam voljela zadržala u životu, jer smatram da je ljubav energija koja ne nestaje, već se pretvara u nešto drugo. Možda zaljubljenost može nestati, ali prava ljubav ne, ona ostaje uvijek” – rekla je ona za Premijeru. Alka je ispričala i kako je u nju bio zaljubljen pjevač Boris Novković, a sa kojim je kasnije bila postala veliki prijatelj, kao i saradnik:

” Pisala sam mu mnogo pjesama koje su veliki hitovi. Znam ga otkad je imao 8 ili 9 godina, a ja sam imala 18. Jednom prilikom je ispričao da se zaljubio u mene kad me je upoznao, ja sam tada bila sa Adijem iz “Srebrnih krila” i ljetovali smo zajedno sa Đorđem, ja sam čuvala Borisa, bio je presladak. Kad je stasao, došao je kod mene da mu napišem tekstove, bila sam oduševljena’‘ – ispričala je Vuica.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here