Za mnoge zaljubljene 14. veljače ili Valentinovo je dan koji im je vrlo važan i u kojem na poseban način pokazuju svoju ljubav prema partneru i koliko su im važni u životu, iako je za mnoge to sasvim običan dan jer nemaju s kim podijeliti.
Ovo nikada ne radite na Valentinovo:

Nemojte zvati svog bivšeg dečka ili devojku – to nikada ne biste trebali učiniti. Prirodno je da tijekom Valentinova misli lete prema vašoj bivšoj ljubavi, ali vjerovatno je iz nekog razloga on tamo gdje i treba da bude, u prošlosti.

Nemojte da pijete – ovo je posljednja stvar koju trebate uraditi, a to je provesti pijani Valentinovo, i bilo bi najbolje da se proveselite i izađete s prijateljem ili prijateljicom.

Ne zakazujte sastanak – prvi sastanci su sami po sebi teški i složeni, a pritisak za Valentinovo za mnoge može biti nepodnošljiv, jer na kraju većinu vremena možete oboje provesti u lažnim očekivanjima.
Ne žalite se – nema ničeg goreg od toga da se neko žali za Valentinovo i zakuca na svoj biološki sat, koliko dugo je sam. Trebate sačuvati dostojanstvo, jer negativnost uzgaja negativnost i prenosi se sa vas na druge.

Nikada ne podcjenjujte sebe – svoju snagu nikad ne treba odrediti ljubavnom vezom i treba se fokusirati na ono što ste dosad postigli i što želite, a kad sami vidite koliko se zaista cijenite, shvatit ćete da negdje imate svoju srodnu dušu i to je najvažnije na svijetu. Trebate biti svjesni da će ta osoba doći kad tad, i da ne trebate biti tužni na dan Zaljubljenih.

Preporuke