Internet i društvene mreže su posljednjih dana vrvjele slikama improvizirane terase. Reakcija je uglavnom bila zabavna, ali je bilo i dosta protesta protiv dame odgovorne za proizvoljnost situacije.Zagrepčanka je zaključila da je arhitektica koja je projektirala njenu zgradu pogriješila pa je odlučila da to sama ispravi. Dodala je nekoliko letvica napravljenih od paleta na zid, razbijajući ga u tom procesu. Time je riješen problem i rezultirao je duplo većim balkonom.

Neki stanari u zgradi kažu da je žena koja je izvršila samoubistvo skočivši sa balkona mislila da, pošto samo oni to mogu da vide, niko neće znati šta je uradila.Vlasnik nadograđenog balkona nije mogao da uživa u privatnosti koju pruža, jer su fotografije improvizovane terase naveliko kružile internetom, izazivajući uglavnom smijeh, ali i neke pritužbe na prividnu samovolju vlasnika. Sada je na ostalim stanarima u zgradi da odluče šta da rade.

Stanari tvrde da su vlasnicu nekretnine prijavili građevinskoj inspekciji u junu kada je gradila balkon, ali od tada nisu dobili nikakav odgovor niti naknadnu reakciju odeljenja.Izgradnja tri objekta je zaustavljena jer je jedan od balkona nelegalan.Stanar se požalio da stan nije čist, a javio se i drugi komšija koji je rekao da je vidio majstore koji su ženi napravili drvenu konstrukciju kojom je uvećala svoj balkon.

Zgrada je građena 1950-ih godina, a vlasnik balkona je oduvijek u toj zgradi. Majstori su joj ga brzo sagradili za dan-dva. To je kao u onom crtanom filmu “Šta je”, gdje kaže da je stariji stanar i dodaje da je zgrada sagrađena 1950-ih godina.Novinari 24sata pozvonili su na interfon i predstavili se, ali je ona odgovorila samo kratko i odlučno.Ne želim da razgovaram sa novinarima. Radije bih samo razgovarao sa inspekcijskim timom i objasnio im situaciju ako dođu.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here