MI smo već u nekoliko  navrata pisali o tome koliko u prirodi možemo da pronađemo raznih stvari koje nam mogu pomoći u rijašavanju raznih problema kada je u pitanju naše zdravlje.
Međutim mi umjesto da riješenje potražimo u prirodi vrlo često odlazimo i uzimamo razne lijekove kako bismo se riješili raznih tegoba.

Ono što možemo da primjetimo jeste da su stariji mnogo više od nas znali o ljekovitosti raznih biljaka i da su oni se tako i liječili dok mi sada u ovo vrijeme više vjerujemo u lijekove nego u čajeve.

Na primjer čaj od lista dunje i šipka riješava probavne smetnje, a limun koji je poznat kao izvor velike količine vitamina C je jeko bitan kada je u pitanju očuvanje našeg zdravlja ali i imuniteta.

Kada govorimo o limunu on nije samo dobar za imunitet nego i za mnoštvo drugih stvari.

Miris limuna je jedna veoma dobar antiseptik i djeluje umirujuće na nas, pa se on vrlo često koristi u čišćenju.

Pored toga zato što dobro djeluje na nas on je dobar saveznik u borbi protiv anksiznosti i depresije i zato prije nego krenete spavati stavite jedan limun koji je isječen na četiri dijela i malo ga posolite i stavite ga pored kreveta i to će vam pomoći kada je u pitanju astma i prehlada, a pored toga soba će vam jako lijepo mirisati.

Kakko vi ovo komentarišetE?

Preporuke