U današnje vrijeme se mnogo, na svim medijima, na portalima, u običnim razgovorima govori o zdravlju i o njegovom unapređenju, te kako se sve to može popraviti i sa promjenama u ishrani, sa promjenom životnog stila, povećanjem aktivnosti i slične stvari. tako se može i saznati kako je neko voće ili povrće više ili manje veoma korisno kod unaprjeđenja ljudskog zdravlja, a ako je vjerovati naučnim studijima, hurme su super hrana, koja štiti ljudsko tijelo od kardiovaskularnih bolesti, ali postoje i neki drugi zdravstveni benifiti u kojima hurme ili datule mogu pomoći, a ovo su njavažniji:

1. Prebogate željezom. hurme su veoma važan izvor ovoga minerala, pa se iz toga razloga preporučuju djeci i trudnicama, ako i osobama koje pate od anemije

2. Sprječava dijareju- Ova namirnica je prebogata kalijumom, koji olakšava rad crijeva i koji stimuliše porast dobrih bakterija.

3. Liječi zatvor. pored toga što rješavaju problem dijareje, hurme popravljaju i probleme sa zatvorom.

4. Čuva vitku liniju- ukoliko želite da spriječite da vam se gomilaju masne naslage, bitno je da svakoga dana pojedete nekoliko hurmi na prazan stomak, ali ipak pazite da ne pretjerujete sa njima jer su prepune šećera.

5. Regulišu holesterol. one itekako mogu da stabilizuju nivo lošeg holesterola, jer čiste krvne sudove i imaju tu moć da spriječe formiranje ugrušaka.

6. Jačaju srce- ako redovno konzumirate hurme, možete da spriječite pojavu ateroskleroze, glavnog uzročnika srčanog udara.

7. Reguliše krvni pritisak- ukoliko imate problema sa hipertenzijom, onda slobodno možete da jedete hurme, jer one u sebi sadrže natrijum, a bogate su i kalijumom, a u samo 6 hurmi ima oko 80 mg magnezijuma, koji je veoma važan za zdrav krvotok

8. Sprječava moždani udar. pošto hurme imaju u sebi dosta kalijuma, zahvaljujući njemu hurme mogu da spriječe i moždani udar, ako ih redovno konzumirate.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here