Vjerujemo da su mnogi od vas čuli za Feng Shui način uređivanja životnog prostora, te da se to radi da bi se u svoj dom i živote privukla pozitivna energija i sreća, te po Feng Shuiu je veoma važno na kojem mjestu ćete u svome domu postaviti određene predmete, namještaj, pa tako i sat, jer je to veoma bitan simbol koji označava kretanje, te akciju i promjene.

Prvo i osnovno pravilo je da se sat stavi u onoj prostoriji koja je najprometnija ili bolje rečeno, u kojoj ima najviše aktivnosti. tako da je za to najbolja dnevna soba, u kojoj ukućani provode najviše vremena i najviše komuniciraju. Isto tako nije loša opcija da se sat postavi i u radnoj sobi ili u kancelariji, jer svako treba da zna koliko je remena prove o radu, a mjesto u kojem nikao ne bi trebali da držite sat je vaša spavaća soba

Spavaća soba treba da služi isključivo za odmor i za postizanje seks*alne energije, atu je vrijeme najmanje bitno, te je za sat najbolje da je u dnevnoj sobi ili u prostoriji gdje svako može da ga vidi, od ukućana, do gostiju. Postoje još neka mjesta u kući na kojima se može držati sat, kao što je dječja soba ili soba za dojenje. Dobro bi bilo da se ne koriste satovi koji imaju klatba ili koji prave neke zvukove, već da su to digitalni satovi. Kod starije djece satovi služe da na vrijeme krenu u školu ili u neke druge svoje obaveze, te je potreban jedan i u dječjoj sobi. Dobro bi bilo da su satovi nekog lijepog i zanimljivog dizajna, te su odlična kombinacija satovi na kojima su predstavljena  četiri godišnja doba, sunce i mjesec, dan i noć, jer to privlači pozitivnu energiju.

Ostatak čitajte OVDJE

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here