Svjedoci smo da u posljednje vrijeme vrlo često možemo da čujemo razne priče o starijim parovima koji su spremni da svoju imovinu koju su oni stekli za vrijeme svog života, ostave u nasljedstvo potpunim strancima i to u velikom broju slučajeva mladom bračnom paru ili nekim mlađim porodicama.

U današnjem članku donosimo jednu sličnu priču koja nam dolazi iz Dervente, gradića u susjednoj Bosni i Hercegovini, a radi se o Draganu i Dragici Marić koji su odlučili da usreće na neki način jedan mladi bračni par koji je spreman da svoj život provedu na selu.

Ovaj bračni par nažalost nema djeca, pa su se oni odlučili za ovaj potez, a cijelo imanje koje se sastoji od kuće, zemlje, pomoćnog objekta i dva automobila poklone mladom bračnom paru.

Međutim, oni za ovo imaju samo jedna sulov, a to je da oni žive sa njima i da budu spremni da se brinu o njima kada oni dođu u duboku starost,.

Istakli su kako žele da taj mladi par ili porodica brine o zemlji, brine o njima, a oni će im zauzvrat ostaviti sve ono što su oni stekli.

Pored toga su istakli kako vjera ni nacija u ovom slučaju nisu bitni, nego je bino samo da su u pitanju dobri ljudi i koji se ne boje posla na njivi i oko kuće.

Ostatak možete pročitati OVDJE

Šta kažete na ovu priliku? Da li biste vi pristali na ovo?