Ovo je najotrovnije povrće i voće - ozbiljno šteti zdravlju u velikim količinama, a samo ovako ga možete koristiti pravilno - Lifesytledom

Ovo je najotrovnije povrće i voće – ozbiljno šteti zdravlju u velikim količinama, a samo ovako ga možete koristiti pravilno

IZBJEGAVANJE KONZUMACIJE POVRĆA I VOĆA KOJE SE TRETIRA NAJVIŠE PESTICIDIMA JE SAMO KORAK PREMA ZDRAVIJEM ŽIVOTU, A UKOLIKO REDOVNO KUPUJETE ORGANSKU HRANU, TO JE STRAŠNO TEŽAK ZADATAK POŠTO NAM NISU PROIZVODI KOJI SU 100% DOSTUPNI UOPŠTE.

Švedski znastvenici su dokazali da se fungicidi, insekti i regulatori rasta biljaka mogu pronaći kod odraslih ali u tijelime djece.

Ako ne dođemo u dodir sa hranom koja je pesticidima zaražena samo dvije sedmice, razina tih toksina će pasti na nulu u našem tijelu.

Sada ćemo vam otkriti zbog čega je važno izbjegavati hranu koja je tretirana pesticidima.

Zdravlje mozga – u radovima iz 2008.godine, navodi se kako se neurotransmiterima smatraju brojni pesticidi koji mogu da utiču na mozak, ali na ostale organe sisavaca, pokazala su istraživanja da postoji jaka povezanost između izloženosti Parkinsove bolesti i pesticidima.

Rizik od dobijanja težih oboljenja – glifosat, najčešće je korišteni pesticid na svijetu, a on može da uzrokuje neke najteže moguće bolesti za vas.

Prljav vazduh – u izvještaju od prije osam godina, utvrđeno je da je flidosad uzrok onečišćenja zraka 60% i 100%. U Evropi je više 40% podzemnih voda na glifosad pozitivno, Nijemci su u urinu ovaj pesticid pronašli. U krvi ljudi je pronađen, čak i u majčinom mlijeku.

Zdravlje djece: Na toksine su djeca više od odraslih, američka pedijatrijska akademija upozorila da je izloženost pesticidima povezana sa teškim malignim oboljenjima kod djece u još najranijoj dobi, smanjena je kongestivna funkcija, ali i problemi u ponašanju imaju. Pokazala su istraživanja da su pesticidima izložena predškolska djeca, manju izdržljivost, slabiju koordinaciju očiju, slabiju kratkoročnu memoriju.

Categories: Najnovije

Leave A Reply