Danas govorimo o ispucalim petama koje su sve veći problem u današnjem društvu. Vjerovali ili ne, posljednje istraživanje dermatologa pokazalo je da čak 20% američkih državljanja ima problema sa ispucalim petama. Taj podatak je strašan, ako uzmemo u obzir kolika je amerika, i koliko zapravo ima stanovnika u ovome trenutku. Kako riješiti problem ispucalih peta, a da ne dovedemo sebe i druge u opasnost sa raznim hemijskim stvarima, govorimo u nastavku današnjega članka. Ovaj problem uglavnom pogađa žene, a nerijetko je slučaj da ovaj problem imaju i muškarci, a u posljednje vrijeme i žene. Ono što je najgore, ispucale pete jako loše i ružno izgledaju tokom ljetneg perioda, kada se oblače sandale ili japanke, te se tada baš puno vidi, i estetski je jako ružno za pogledati.

Prvo što trebate uraditi, jeste to, da koristite balzame koji održavaju vaše pete, a trebate paziti da u sebi imaju sljedeće sastojke: saharidni izomerat, salicilna kiselina, i svakako neizostavna urea. Sve ove balzame možete pronaći u apotekama ili kozmetičkim radnjama, a evo koji je proces njenog nanošenja:Svako jutro nanesite balzam na vašu petu, da koža lijepo omekša. Ovaj proces koristite 3 puta dnevno kao i to da koristite anatomsku obuću koja jednostavno štiti vaše pete od dnevnog kretanja i hodanja.

Ako niste čuli za pumic kamen, onda ćemo vam reći da je to u stvari jedna abrazivna stijena. Uzmite 1 komad, i otopite u hladnoj vodi, laganim trljanjem ćete skinuti zadebljali dio vaše kože na peti.

 

Preporuke