U nastavku našeg današnjeg članka, malo ćemo razgovarati o glavnim svjetskim fenomenima o kojima globalni mediji nedovoljno izvještavaju. Kao što možete vidjeti iz naslova našeg današnjeg članka, riječ je o najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, odnosno Kini, koja je po mnogo čemu posebna.

 

Na internetu možete pronaći neke zanimljive činjenice o ovom narodu, ono što je impresivno u globalnom pogledu je da su oni veoma vrijedan narod. U poređenju sa svim drugim željama na svijetu, oni su bez posla samo 4 dana u godini, a ako nešto ne urade i ne uštede, jednostavno ne mogu funkcionirati. Upravo iz tog razloga u ovoj zemlji imamo veoma veliki broj milionera i milijardera, a o naseljima u kojima živi značajan broj njih govorićemo u nastavku današnjeg članka.

 

Ovo selo se zove Huaxi Village i u prosjeku je najbogatije selo u Kini, ali ako seljani napuste ovo selo, sve što posjeduju će zauvijek nestati. Skoro 2.000 ljudi živi u selu helikopterom, a niko nema manje od 145.000 dolara na računima, iako se sumnja da među njima žive obični Kinezi. Jedini problem sa ovim selom je što ako odlučite da napustite selo, ništa ne nosite sa sobom, sve ostaje tamo i nemate ništa. Inače, provincija u kojoj se nalazi ovo selo je Jiangsu, a tematski park sadrži replike poznatih kineskih građevina, poput Kineskog zida i Zabranjenog grada. Pogledajte cijelu video priču o selu.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here