Svjesni smo toga da čim se pojavi neka bol ili nešto mi odmah posežemo za raznim lijekovima, jer smo nekako tako navikli da riješenje za sve naše tegobe razna hemija.

Međutim, ukoliko prestanete da ih koristite vrlo lako možete da vidite da one i nisu toliko potrebne i da ćete time izbjeći brojne zdravstvstvene probleme.

Ipak bolove možete da riješite na neki drugi način, a jedna od tih načina je svakako alternativna medicina koja u posljednjih nekoliko godina sve više uzima maha, a naročito na našim područljima, dok neke stvari su i potekele sa naših prostora a koje se koriste u svijetu.

Međutim, za neke probleme moramo da posegnemo za riješenjima koja dolaze sa istoka, tačnije u Kini, a od 1913 ona je uvedena prvi put i u Americi.

U ovom članku ćemo pričati o refleksologiji, jednog grani alternativne medicine, a nju je patentriala medicinska sestra Eunice D ingham 1930 godine.

Naime postoji jedna mapa tijela koju je ona kasnije preimenovala u refleksologiju

Refleksologija se naziva isto i ako terapija zona i ona se ogleda u tome da se masiraju i guranju stopala , šake ili uši, kako bi se postigao pozitivan učinak na ostatak tijela.
Oni tvrde kako naše tijelo ima jedno energetsko polje koje se još naziva i QI. Kada dođe do blokade tog energetskog tijela, ona može da dovede do sputavanja svega pa čak i ozdravljenja i zacjeljenja.

Neki tvrde kako bi masažom stopala moglo da se umanji ili čak otkloni stres, a isto tako može dovesti do toga da se smanje napetosti i bolovi u ostalim dijelovima tijela.

U nastavku vam donosimo jedan video koji možete pogeldati OVDJE koji će vam detaljnije objasniti kako da šakama riješite svoje probleme.

Vaš komentar?

Advertisement